Idag är det laga-mat-med-dottern-Amoranda-kväll och jag spatserar runt på affären och funderar på vad jag är sugen på. Jag fastnar på temat ”svenskt” (vad nu det egentligen är…) och bestämmer mig för att:
1: Slå på ugnen på 200 grader. Dela en spetskål på mitten/längden (3-4 personer) och häll på olivolja som du pressat en stor vitlöksklyfta i. Flingsalta och lägg det i en form
2: Smörj in en o-skivad stek av fläskkotletter med olivolja och kryddor. Smörstek den i 3 minuter på varje sida i rätt så hög värme (men inte på högsta) Lägg det invid spetskålen och kör in allt i ugnen i typ en halv timme, eller till köttet kommit upp i 50-55 grader.
3: Koka upp skivade morötter tills de blivit lite mjuka och grädd-stuva dessa tillsammans med lite salt och svartpeppar. Det är bra med en liten söt touch till det hela.
4: Dekorera med lite röda tomater och ät!
5: Under middagen lyssnar ni på Johan Coltrane ”Coltrande for Lovers” Bon appétit!