Laga 3-rätters med Chef Mió

Jag lagar 3-rätters påskmiddag till Zeb, Chaka-L och Musse. Förrätt: I basen finns en sallad som är dränkt i en dressing av majonäs, cashewnötter, sardiner, parmesan, citron, salt och peppar (mixa till en dressing) Ovanpå läggs tomat, parmesan-flisor, salladslök och lax-kuber som först fått ligga i en lag av olivolja, citron, pesto, salt och peppar. Sedan vändas i panko för att till sist rostas i airfryern (som jag egentligen har ett horn i sidan till) Jag har även slängt på några friterade gnoccis och lite basilikablad.

Varmrätt: Stora skalad räkor har fått marineras i olivolja, citron, chili, salt och mycket vitlök. Sedan har de wokats, adderat en buljongtärning och vitt vin. Koka upp och när vinet fått ånga upp så tillsätts grädde (salt/ peppar). När pastan (tagliatellen) är klar rörs detta ihop och toppas med färsk finhackad persilja.

Efterrätt: I botten av glasen har klickat en bas av brynt smör, mixade degistivekex + lika delar valnötter. Låt svalna. Sedan har jag kokat färska jordgubbar till en sylt (adderade lite nejlika och saffran) som jag la därpå. Som topping har jag mixat hårdvispad grädde med salted-caramel-icecream, jordgubbskivor och hackad daim. Mmm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *