Låt oss laga mat. Jag tänker mig ett skrovmål i asiatisk/ amerikansk gourmet-tappning typ…
1: Pommes kommer i form av hyvlad potatis (använder storlek 4 på köksmandolinen) och låter de marinera i flingsalt, olivolja, vitlök. Dessa ska sedan (på 200 grader) spridas ut på en förvärmd plåt, på ett bakplåtspapper tills de blir gyllene. 2: Burgaren (bröd eller utan bröd/ välj själv) är köttfärs jag späckat med salladslök, koriander, svartpeppar och salt
3: Jag gör en dressing av 2 msk tomatpuré, en skvätt soja, lite fisksås, ostronsås, chili och chilimajjo + vanlig majonäs. 4: Som side dish kommer Squashen till användning. Den har jag pressat i en annan apparat som jag inte vet vad den heter (men det går ju att skära) och sedan har jag marinerat den i olivolja, citron, soja, sesamolja, vitlök. Jag ska sedan rosta lite sesamfrön och dekorera med.
5: Hoppas detta enkla recept kan inspirera lite och öppna sinnerna mot nya smaker. Jag kommer att addera röd skivad lök på burgaren och man kan aldrig få för mycket koriander. Bon appétit!