Av jord är vi kommen

Det är inte vilken dag som helst, nej det är fars födelsedag. Idag når han den högaktningsvärda åldern 86! Själv är jag nöjd om jag lyckas ta mig upp till 80, så ett fyrfaldigt leve för far min – han leve!

Far var över 30 år då han fick mig, vilket var sent för den generationen. Men så kommer jag ju ihåg att jag hade två syskon som dog innan mig, ja både Mats och Ingrid hann inte ens fylla 1 år. Men så är livet. En del får bli 86, andra bara några månader…

Jag får ett meddelande från en underbar kund till mig, där hon berättar den sorgliga nyheten att hennes man (också en kund till mig) somnat in. Hon frågar om jag kan tänka mig att hålla i en minnesstund för honom och jag tackar ”ja” på en gång – om jag nu ens hinner hem från Frankrike. Jag har aldrig haft hand om en minnesstund förut, men eftersom min mor förrättat många sådan (i sitt ämbete som pastor) så måste jag väl ha nåt att ta till?

Var rädd om alla dagar du får som gåva. Börja med idag och njut och var tacksam för just den. Säg det högt, det finns en magi i just det. Amen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.