Jag ska laga något snabbt, nyttigt och gott så det får bli asiatisk vitkålssallad med chili-lax.
Tänk 1 1/2 tinad laxbit/ hungrig vuxen och 1/4 rivet vitkålshuvud/ vuxen. Du börjar med att lägga fisken på ett bakplåtspapper och slå på ugnen på 200 grader. Du blandar en ”topping” till laxen (följande är för 2 pers) som består av 1/2 ask hackad koriander, 1 msk pressad citron, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk Gochujang chilipasta och 1 msk Ssamjang – i 3 msk rapsolja. Finhacka även i 2-3 färska champinjoner och släng i. Lägg denna röra på laxen och in i ugnen. Kolla laxen med steksticka (55 grader eller tills du märker att den delar sig då du försiktigt petar i den)
Riv kålen på en köksmandolin på bredaste skäret. I en annan skål blandar du kål-dressingen. 1/2 dl majonäs, 1 dessertsked sesamolja, 1 msk japansk soya, 1 liten pressad vitlök, lite chili efter behag, den andra halvan av koriandern och 2 msk rostade sesamfrön. Rör ihop/ in i kylen tills fisken är färdig. Servera med söta körsbärstomater
Bon appétit!