Dagens kollekt

Idag tar mor och jag en morgonpromenad till Tallbergs kapell. Det regnar lite trivsamt och vi torkar skorna av oss innan vi går in i Guds hus.

Svenska kyrkan ägde ju tidigare mängder av små kyrkor runt om i vårt land, för att folk som inte kunde ta sig in till stan ändå kunde få delta på en gudstjänst lite här och där (ja ambulerande präster då blir satta på att predika utsocknes) Men tider förändras och kyrkor kom att säljas eller som i detta fall, övertas av en stiftelse. Stiftelsen ansvarar då för underhållet av lokalen och Svenska Kyrkan bistår med predikan och organist (i detta kapell – annandag jul, midsommar-söndag och annandag påsk) Mor och far är med i stiftelsen och tillsammans med några andra så arrangerar de auktioner och lotterier för att ha råd att driva lokalen vidare. MEN i år har denna möjlighet uteblivit pga Coronan.

Här kommer du in i bilden! Swisha valfri kollekt till Tallbergs Kapell (tja en tia är en tia och en hundring lite mer…) och bli en bättre människa. Tänk ett avlatsbrev i mini-swish-format!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *