Laga mat med Chef Mió

Jag har köpt filéad aborre från Noah och jag har haft den i frysen ett tag nu, i väntan på en härlig måndag. Men eftersom aborren bara tar några minuter att tillreda så väntar vi med den. Tina den dock.

1: Köp småpotatis och förkoka dem. Slå på ugnen på 250 grader.

2: Fräs hackade kantareller. Häll på grädde och 1/4 bit grönsakts-buljongtärning/ person. Klipp i persilja, strö på lite chili och puttra på. PS: Jag satte i lite gurkmeja för att förhöja kantarellkänslan.

3: När potatisen är nästan klar så slänger du ner den färska bryssekålen (som du ansat lite) i potatispannan. 3 minuter. Sedan durkslags-dropp.

4: Blanda olivolja, pressad vitlök, salt och svartpeppar och rör runt detta med potatisen och brysselkålen. Sedan in i ugnen tills det fått färg/ potatisen nästa börjat spricka.

5: Blanda en dip till potatisen. Crème fraîche, lite pressad lime, 2 hackade sardeller, lite persilja. lite hackad kapris och flingsalt.

6: Stek aborren (eller du kanske har valt torsk här) med lite salt och svartpeppar. Servera med lite tomater. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *