Laga mat med Chef Mió – Fårbiff med allehanda tillbehör

Fredag. Jag vet! Jag jobbar ju lördagar, men låt mig för Guds skull ändå glädjas med helgen och dess fröjder. Jag lagar middag, ja det är som psykmedicin för mig även om jag inte behöver lugnas (?) I en form gör jag en sav av olivolja, MASSOR av vitlök, salt och svartpeppar och däri hackar jag potatis i klyftor, hela brysselkål och champinjoner i klyftor. In i ugnen på 200 grader. Sedan gör jag en sås av resten av svampen, charlottenlök, grädde, soya, rött vit, kryddor osv. Till sist en får-färs som jag förgyller med persilja, salladslök, ägg, citron, ströbröd och kryddor. Jag har dessutom köpt en flaska vin från tillfälligt vin märkt ”strävt”. Det brukar förgylla vilken fredag afton som helst MEN låt det för Guds skull lufta i minst 45 minuter”!

Trevlig helt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *