Laga mat med Chef Mió – Högrevs-Chili-con-Carne

Idag blir det lunch-box-tillagning-de-luxe, jag det blir en lyxig version av Chili con Carne. Hur gör man? (PS: Jag har fördubblat receptet för att det ska bli 16 måltider, men här kommer middag för 8)

Typ 800 – 1 kg högrev hackas i tärningar (skär bort det vitaste klumparna) Stek det i omgångar och bryn det, släng det sen i en gryta. Tillsätt 2 dl rött vin och puttra upp. Tillsätt 2 dl mörk oxbuljong, 2 msk tomatpuré, 1 msk honung och 2 askar krossad tomat.

I ugnen rostar du 2 färgglada styckade paprikor och typ 6 delade padrones (hittar du ej sådan så ta en till paprika. När de är klara så slänger du dem i grytan.

Stek 2 hackade gula lökar, 2 morötter och 4 finhackade vitlöksklyftor (dessa slänger jag i halvvägs för att det inte ska bli brända) När den gula löken luktar sött så är det klart och allt slängs i grytan.

Detta ska nu puttra i typ 90 minuter och här kryddar du grytan. Tänk 1 tsk kanel, 2 tsk spiskummin, 2 ska rökt paprikapulver, 1 tsk mortlade korianderfrö, 2 hackade röda chili-sar (kolla styrkan dock) 1 lagerblad + salt och peppar.

När det är 20 minuter kvar av gryt-kokeriet så sätter du på ris. Typ 4-5 dl, för riset är ju bara en side-kick. Addera sedan 25 gram finhackad super-mörk choklad i grytan samt 1 dl hackad persilja, 1 liten burk majs, 1 ask svarta bönor och 1 ask kidneybönor (sköljda).

Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *