Laga mat med Chef Mió – Lamm med potatis & blomkåls-bakelser

Dottern Amoranda känner sig lite ensam och vi bestämmer oss för att umgås och att samtidigt laga en festmåltid till Zeb som jobbar lite senare.

Lamm har vi kvar i frysen sedan min och Chrystellas LEGENDARISKA styckning och idag tinas kotletterna. De får vila i olivolja, vitlök, pressad citron (bra för att få bort lite ”lamm-unket”) och kryddor) innan det är dags för stekning.

Vi gör blomkål & potatis-bakelser. Först kokar vi dem mjuka, sköljer dem i kallvatten och låter dem droppa av. Vi adderar ägg, riven parmesan, en skvätt citron, ströbröd, svartpeppar och lite kryddor och kör runt med mixterstaven. Sedan spritsar vi så gott det går ut detta i små klickar på ett bakplåtspapper och gräddar detta i typ 25 min eller tills de blivit gyllene.

En sås puttrar. Vi har både champinjon och kantarell (man tar vad man har) och gul lök. Rött vin, en köttbuljongtärning, en dessertsked jordgubbssylt (går bra med 1 tsk socker också) grädde. Låt puttra bort alkoholen. Bon apetit!

2 thoughts on “Laga mat med Chef Mió – Lamm med potatis & blomkåls-bakelser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *