Idag är det fredag och då blir det finmiddag – ja det är sen gammalt. Jag hittar (med beskrivningen = Naturkött) ett fint stycke lammfilé och vi bjuder in grannen Nathan på middag.
Först såsen. Hackar champinjon, vitlök och gul lök och fräser detta. Adderar rött vin och grädde och kryddor. Puttra på. Jag slänger i 1 tsk rårörda lingon för att få balans.
Jag snittar köttet på mitten och fyller det med en mix av kapris, olivolja, vitlök, rosmarin och kryddor. Förseglar det (Vart har jag stek-snöret? Det får bli tandpetare igen!) Smörjer även in ytan med olivolja och rosmarin.
Potatisen skivas och läggs i en bunke med olivolja, flingsalt, chili, hackad rosmarin och svartpeppar. Sedan radar man upp dessa på ett smörpapper.
Lammet ska komma upp till typ 58 grader och potatisen tills det är gyllen-krispiga. Servera det hela till detta vin och med en sallad (med stänk av olivolja, flingsalt och äppelcidervinäger)
Bon appétit!