Slå på en risgryta med 1 1/2 dl ris eller ta gårdagens ris som blev över.
Skär två laxfiléer i skivor (receptet för 2). Låt de marinera i ett uppvispat ägg, en liten nypa salt och 1 dessertsked Hot pepper paste (Gochujang) Finns på din lokala asiatiska matbutik. Panera dem sedan med en mix av Panko och Sesamfrön. Låt detta vila.
Gör en dressing av 1/2 dl majonäs, 1 dsk soya, 1 tsk sesamolja, 1 tsk ostronsås, 1 skvätt citron, en nypa strösocker och 1 tsk av chili-pastan.
Wooka riset med 1 hackad gul lök, 1 dl gröna frusna ärtor, 1 bit hackad ingefära, hackad chili, 1 stor klyfta vitlök. Häll upp detta på tallrikarna. Använda samma panna att steka laxen i. Gyllenstek dem i rapsolja. Lägg dessa på tallriken och ringa såsen över dem. Bon appétit!