Idag hittar jag lätt vissna rotfrukter i mitt kylskåp – de får blir dagens höjdpunkt. Jag skalar potatisen, morötterna och kålrötterna, tärnar dem i stora bitar och kokar dem mjuka i saltat vatten (PS: Kålroten är hårdare och får tärnas mindre, moroten näst hårdast) När de kokat klart så sköljer jag dem i kallvatten tills de svalnar av, häller bort vattnet och pressar allt med en stomp.
Jag tillsätter ägg, ströbröd, salt, peppar, citronzest, parmesan och kryddor. Tillsist klickar jag ut dem på ett bakplåtspapper och gräddar dem på 220 i typ 40 minuter (eller tills de blir gyllene och torkar ut)
Jag gör därefter en köttfärssås med vin, grädde, kantareller, lök och chili (och såklart salt, peppar och kryddor) och serverar rotfruktsbakelserna på isbergssallad så de inte luckras upp av köttfärssåsen. Mmm.