Kött och potatis. Det är jag uppväxt på. Inget fel på det om man slänger på 1/3 grönsaker. Vi tar det ändå från början:
1: Skala X antal potatisar och dela dem på mitten. Koka dem (inte STORM-koka) i 15 min och skölj dem i kallt vatten och torka av dem lite med ett papper. Vänd dem sedan i ett oliv-olje bad som inkluderar hackad rosmarin, vitlök och flingsalt. Sätt dem på ett smörpapper i en form och skär typ 3 topp-snitt i varje halv-potatis och toppa med vad som finns kvar i oljebadet. In i ugnen på 200 grader i typ 30 minuter (de ska bli gyllene och du kan sticka i dem lite försiktigt med en gaffel och kalla att de inte är för hårda)
2: Gör en sallad. Sallad blir så mycket godare med en egenlagad dressing. Tänk 1/2 dl olivolja. 1 msk äppelcidervinäger. 1 tsk dijonsenap. lite salt och en grönsakskrydda.
3: Entrecôte. Lyx-köttet som sköter sig själv. Jag penslar det med det som är kvar av potatis-olja och adderar lite svartpeppar och salt (översalta inte!) Stek dem på typ högsta värmen i 2-3 minuter på varje sida då potatisen tagis ut ur ugnen (de är galet varma och förtjänar att svalna av en smula)
4: Lägg upp fint på en tallrik och klicka på lite bea. Påsken närmar sig, vi förtjänar lite kött och potatis.