2 fantastiska kvinnor & 1 invasiv mårdhund

Den här dagen har två kvinnor en central roll. Ja jag börjar med att bila upp till Harads där Gretas kalas skall stånda. Eftersom Covid satte käppar i hjulet för hennes 85-års dag så har hon skjutit upp sitt åldrande en smula och firar den istället denna helg. Hurra Greta!!! Denna kvinna är MAGISK, ja den energi och humor som hon uppbringar är enastående. Hon bjuder dessutom på hembakade bullar och en morots & räkor-soppa. En rolig detalj som hon berättar om, är den (med hjälp av en sockel) stående glasskivan. Jo under pandemin har hon inte träffat nästan någon men när hon och hennes väninna skulle dricka vin så satte de denna glasskiva mellan dem på bordet och det kändes nästan som vanligt. Undebart!

Ni kan bläddra lite i sidleds på bilderna så ser ni vilken galant dam jag fick äran att fixa till i håret.

På kvällen så bjuder Chaka-L mig på middag. Det blir en festmiddag med bakad blomkål och torsk + någon form av smör & citron-sås. Sedan får jag blåbärspaj och vaniljglass som efterrätt + gudomliga viner. Och vi skrattar på där som vi gör då vi möts och jag njuter av livet och de vänner som kom att komma i min väg. Tusen tack min vän för denna afton.

PS: Jag glömde att berätta att dagens överraskning gick över vägen strax utanför Harads. Det var en MÅRDHUND. Det var första gången jag såg en sådan men jag minns att min far visat mig bilder av en sådan då han hade stött på en tidigare. Tänk en räv och en grävlings-hybrid. Eftersom mårdhunden tillhör en invasiv art, så ringde vi därefter in vår upptäckt till jägarförbundet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *