Angående homofob-prästen

Man är inte ensam om att uppfostra ett barn. Nej det finns många faktorer som spelar roll i vad som får våra unga att växa upp till den bästa versionen av sig själv. Vi pratar givetvis om föräldra-ansvaret, om far & morföräldrar, om kompisar, lärare, tidsanda och många fler aspekter. Känn ansvaret alla vuxna!

Flera av mina vänner låter konfirmera sina barn. I den mest formbara åldern så låter vi en kyrka, en organisation få influera dem. Jag har ju absolut inget emot att tro på Gud (det gör jag själv) MEN tänk om dina barns konfirmationspräst uttrycker sig ”Homosexualitet är inte rätt, det har med syndafallet att göra”

Det var några hjältar/ konfirmander som anmälde denna präst/ Karin Arvidsson – och i december 2019 så förlorade hon sin krage för att hon ”fördömt homosexuella, bisexuella, transsexuella och queerpersoner under ett konfirmationsläger förra sommaren”

MEN vips så är idag kragen på igen och Svenska kyrkans överklagandenämnd skriver nu i sitt beslut att det inom Svenska kyrkan inte finns någon hållning om samkönade relationer. Nämnden menar därför att prästens uttalande i dessa frågor inte strider mot Svenska kyrkans tro och lära och ger henne kragen åter!!!

Det är något mycket skevt i en organisation som både förmedlar att de är en ”inkluderande kyrka, där hbtq-personer ska känna sig trygga och välkomna. Därför jobbar vi aktivt mot diskriminering och för inkludering” och samtidigt ger tillbaka prästkragen till en homofob.

Gör om och gör rätt för Guds skull! Amen.

1 thought on “Angående homofob-prästen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *