Chef Mió & insvept torskrygg + rödbetschips

I en hörna på vår affär har man byggt upp något som liknar Farmers Market och jag plockar glatt på mig ett knippe rödbetor (rödbetorna till middag, blasten till morgondagens frukost-jos) och något som ser ut som en hybrid av sallad och kål… Hm. Det kan säkert användas (egentligen söker jag savoykål men den är slut)

Jag slänger ner 4 (vi blir två personer till bordet) blad av sallads-kålen i en gryta med kokande vatten och trycker försiktigt ner dem tills de känns mjuka. Jag häller bort vattnet, sköljer dem i kallt vatten och lägger dem försiktigt på en handduk för att torka till lite.

Jag gör min torskfyllning genom att i en bytta slänga ner 1 msk kapris, 1 tsk dijon-senap, 1 msk majonäs, 1 hackad stång selleri, 4 hackade oliver, en skvätt citron, en skvätt olivolja, 2 msk persilja, 1 större pressad vitlöksklyfta, lite salt och en nypa chili. Fram med mixerstaven bara!

Jag lägger den färdigtinande torskryggen på ett av bladen, klickar på fyllningen och sedan det andra bladet ovanpå. Sedan ”nålar” jag ihop paketet med 2 tandpetare. Jag lägger den insvepta torskryggen på ett smörpapper i botten på en lergryta (du kan ha den på en plåt också – då går det fortare i ugnen men den blir lite torrare/ fast dock mycket god) medan över-locket är fyllt med vatten till vidare så att det ska ånga bättre sen. Lite riven pecorino kanske ? Ja tack!

Jag skär de skalade rödbetorna i ”mynt” och marinerar dem i olja och vitlök, för att sedan lägga ut dem på ett smörpapper på en plåt. Jag har satt ugnen på 220 grader och jag bedömer tiden till runt 30 minuter.

Till det hela så hackar jag lite tomater med persilja och salladslök och stänker över olivolja, äppelcidervinäger och flingsalt – och nu är jag hungrig. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.