Chef Mió lagar ugnsbakad fänkål och torsk-de-luxe

Idag lagar jag mat av rester igen.1: Jag hittar 2 st mindre fänkål i kylen som jag klyver på mitten. Jag häller över dem en mix av olivolja, flingsalt, vitlök och Persillada (kanske har du någon annan grönsakskrydda? Jag skivar några söta körsbärstomater ovanpå och sätter in i ungen på 200 grader. Om 10-15 minuter ska fisken in och allt ska vara klart på ytterligare typ 25 minuter.

2: Jag stor-tärnar 2 torskryggar i en bunke. Använder mig av den gamla tomatsåsen jag kokade till pizzan i söndags, hackar i 4 skogschampinjoner och 1 dl stora skalade räkor. Chili, olivolja, salt. Rör om och så in i ugnen invid fänkålen.

3: Jag gör en kall dressing till det hela, en Salsa Verde. 1 dl hackad persilja, 2 sardeller, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk kapris, 2 msk pressad citronjuice, 1/2 dl olivolja och svartpeppar. Mixa ihop med mixerstav. Detta blir dip-såsen till både fisken och fänkålen, vilket man tycker är godast.

4: Serveras med kallt citronvatten, ja klipp lite persilja över fisken vetja! Fänkålens spröt kan bli lite hårda på toppen men de är fina som dekoration och behöver inte ätas upp. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.