Chef Mió serverar Italiensk späckad lax & sötpotatis/broccoli-mos

Snabbmat som är nyttig? Javisst. Kylskåpsrens som snabbt kan byta form till något hälsosamt för två? Jajamän. Du behöver bla:
2 Laxblock
1 Broccoli
1 Sötpotatis
Lite sallad

Förkoka upp saltat vatten i en panna till moset medan du skalar sötpotatisen och tärnar ner den + en avkvistad broccoli i vattnet. Jag använder såklart nästan hela delen av stammen också (förutom cm vid ”roten”) Koka detta mjukt.

Jag skär laxblocken som ett hamburgerbröd och lägger botten på ett smörpapper. Sedan mixar jag en fyllning till den av 6 (urkärnade) oliver, 2 msk olivolja, 1 större vitlök, 4 hackade skogschampinjoner, 1/2 kruka persilja, lite chili, 1 tsk pressad citron. Mixa med mixerstav och smaka av. Tillsätt lite salt och svartpeppar och bred ut 75% av krämen på lax-botten, addera lax-toppen och bred försiktigt ut resen där (Hade jag haft pecorino hemma så hade jag rivit det ovanpå. In i ungen tills laxen är 55 grader eller då den faller isär.

Häll av vattnet från sötpotatisen och broccolin och addera en stor klick smör och 1 msk grädde – mixa med mixerstaven. Salta och peppra (detta mos kommer att ha en ”söt” bondköks-aktig smak.

Servera med lite hackad sallad som ev ligger och ser tråkigt ut i kylen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.