De två jobbiga besökens dag

Det är en halvregnig dag här i Nice och av och till så vräker regnet ner, av och till så tindrar solen. Eftersom denna lynnighet inte lockar en till stranden så tar vi itu med de två ”jobbiga” sakerna som vi någon gång måste göra.

1: Skattemyndigheten. Vår lägenhet är registrerad typ 30 kvm för stor och därför har vår fastighetskatt vart på tok för hög i de 12 år vi haft den. MEN i Frankrike är det inte lätt att få såna här saker korrigerade och idag är det andra gången vi är här och visar dokument och stämplar. Lokalerna påminner om något ur en Roy Andersson film och de få som kan lite engelska tar otaliga rökpauser. MEN till slut går det och förvånade går vi vidare mot nästa uppdrag. PS: Får vi tillbaka pengarna vi betalt in? Nej.

2: Wifi: Vi har fått ett mail att vårt modem är för gammalt och måste bytas. Men vi kände på oss att det inte skulle vara så lätt att göra just detta så vi samlade kraft och mod. Inne i butiken så kunde de inget göra MEN då vi fixade ett franskt sim-kort till telefonen och ringde huvudkontoret så kunde de ringa till butiken och ge oss tillgång till ett nytt modem. MEN, håll i hatten – inte ska det väl vara så lätt. Nej då. Först ett låne-modem och sedan ska de messa oss på vårt franska nummer då vårt nya finns att hämta. Suck. Nåja. Om tre dagar. Kanske.

1 thought on “De två jobbiga besökens dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *