En lördag med kylskåpsrens

Mödosamt börjar jag i ottan att ta mig igenom föreställningen ”I dur och moll längs Vitåälven”. Monolog för monolog och sång för sång stapplar på, men när jag är framme vid lunch så har jag i det närmaste frammanat migrän. Paus. Jag lagar lunch och bestämmer mig för att skippa gymet och istället satsa på powernap. Ett klokt val. Redan efter 45 minuters vila (och en resorb) har spänningshuvudvärken släppt och jag andas ut.

Jag tar en titt in i det barskrapade kylskåpet, ja eftersom vi flyger iväg i morgon (mer om det senare) så är det dags att göra något av de rester som finns kvar. Tomat, paprika, purjo, vitlök, gul lök. Det låter nästan som en tomatsås-fyllning tycker jag. Jag rostar det grovhackade tomaterna med den röda paprikan i ugnen men en liten ”dressing” av olivolja, vitlök, flingsalt och franska örter. Då de nästan är klart så strösslar jag den sköljda hackade purjon (lita aldrig på en bio-purjo = full med sand) över det hela och låter den bli lite svart i kanten.

Jag steker den gula löken i stekpannan, adderar 1 finhackad sardell och då det hela är lite brynt så häller jag ihop allt i mixern, adderar rödvin och gör puré av allt. Sedan får detta stå och puttra/ reducera sig i pannan. Mmm. Jag fortsätter med att göra Leilas pizzadeg och kvällens middag är räddad. Som topping blir det så klart riven ost, lite skinka, kapris OCH de trattkantareller jag tidigare köpt. Mmm. Ha en fin lördag mina läsare, ta hand om er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *