En stundande inkvisition?

I ottan sätter jag och Liz oss i bilen och styr mot påskgudstjänsten i Tallberg kapell. Det är inte så mycket för själva gudstjänsten utan mest för att göra mor Sibylle glad. Ja idag är vi 5 av 6 syskon på plats. Vägen till Tallberg är FRUKTANSVÄRD ja det har snöat massor och man måste hålla fart för att inte fastna i drivorna. Vägarna är smala och man fruktar ett möte vid varje kurva. Jag får migrän på kuppen men kör bara fast en gång.

I kapellet så hålls en påskgudstjänst som börjar rätt dystert. Först en psalm som endast kantorn kan sjunga. VARFÖR är de flesta psalmerna skrivna för ljusa sopraner/ höga tenorer? Sedan en bön. En bön om förlåtelse. Jag ber den inte för detta känns mer som 1478 men en annalkande inkvisition i hasorna. Vad hände med ”Glad påsk och välkomna hit idag. Idag ska vi fira uppståndelsen”?

Men gudstjänsten muntrar väl till sig och som final nattvards-informerar prästen om att oblaten är glutenfritt och vinet alkoholfritt… Sedan blir det kyrk-kaffe med mjukkaka (med pålägg) och kanelbullar. Jag blir med ens på bättre humör. På vägen hem har plogbilen hunnit fixa vägarna. Liz kör. Jag sover.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *