Konsten att spå

En romsk flicka som var sommarbarn hos våra grannar familjen Engström, lärde mig 1975 att spå i hand. Det har hänt att jag dragit mig tillminnes denna konst och har (på fyllan) berätta om barndom och liv, men tyvärr har jag även försagt mig om tidig död (detta skedde på ett bröllop, den olycksbådande var best man och har vad jag vet inte dött. Än)

Nu har jag lagt mig till med något nytt, nämligen att spå i muminmugg! Ni kanske tror att jag letar efter kaffesump-rester eller te-blads-spill – men icke. När våra kunder vill ha en kopp kaffe så blundar jag mig fram till en kopp och med hjälp av motivet så spår jag kundens essentiellaste svar på frågan de inte visste att de ställt. Tacka Tove Jansson för det!

Får du en muminpappa på ett skepp, ska en resa genast bokas, får du en Snusmumrik med ett tält ska en utflykt göras bums! Blir du serverad i en hattifnatt-mugg bör du sluta fred med någon som lämnat jordelivet och får du Lilla My som jonglerar så är det tänkt att du ska prova en ny form av aktivitet.

Allt kan i princip tolkas nästan hur som helst, allt efter det du känner att den du spår trängtar efter eller akut behöver. Nu tar jag en sipp ingefärsdryck i min muminpappa-i-hängmatte-mugg. Det betyder att jag marsch pannkaka ska avbryta all aktivitet och finna frid. Amen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *