Nu gäller det att vara klimatsmart och tänka till. Ja på fredag drar vi iväg på en veckas semester och nu gäller det att använda sig av kylskåpets rester.
1: Blanda 4 delar olivolja till 1 del dijonscenap. Strimla in rosmarin och pressa i vitlök + flingsalt. Skär därefter i potatisklyftor (jag har delat dem i 4) rör om och sätt in dem i ugnen (givetvis på smörpapperI på 200 grader.
2: Jag hittade en ensam kycklingfilé (dock en rejäl en) som jag snabbtinade och skar i 1/2 cm strimlor. Jag tog en 1 del Tamari till 1 del Tapernad och rörde ihop strimlorna med, la dem på ett smörpapper i en bunt i en ugnsfast liten skål och strösslade på lite sesamfrön. Efter att potatisen vart inne i 15 minuter så stoppade jag in kycklingen i ugnen och då har vi max 15 minuter kvar innan servering.
3: I väntan på det hela så tar jag fram köksmandolinen och skär en squash på bredaste skäret. Jag gör en marinad av 4 delar olivolja till 1 del pressad citron. Jag slänger på lite flingsalt och lite hackad persilja och citronmeliss + kapris. Låt detta dra i kylskåpet och då det ska serveras så häller ni av ”spadet”
4: Bon appétit! (PS: Jag klickar på lite majonäs som jag klipper lite salladslök på)