Kylskåps-rens med Mió

Nu gäller det att vara klimatsmart och tänka till. Ja på fredag drar vi iväg på en veckas semester och nu gäller det att använda sig av kylskåpets rester.

1: Blanda 4 delar olivolja till 1 del dijonscenap. Strimla in rosmarin och pressa i vitlök + flingsalt. Skär därefter i potatisklyftor (jag har delat dem i 4) rör om och sätt in dem i ugnen (givetvis på smörpapperI på 200 grader.

2: Jag hittade en ensam kycklingfilé (dock en rejäl en) som jag snabbtinade och skar i 1/2 cm strimlor. Jag tog en 1 del Tamari till 1 del Tapernad och rörde ihop strimlorna med, la dem på ett smörpapper i en bunt i en ugnsfast liten skål och strösslade på lite sesamfrön. Efter att potatisen vart inne i 15 minuter så stoppade jag in kycklingen i ugnen och då har vi max 15 minuter kvar innan servering.

3: I väntan på det hela så tar jag fram köksmandolinen och skär en squash på bredaste skäret. Jag gör en marinad av 4 delar olivolja till 1 del pressad citron. Jag slänger på lite flingsalt och lite hackad persilja och citronmeliss + kapris. Låt detta dra i kylskåpet och då det ska serveras så häller ni av ”spadet”

4: Bon appétit! (PS: Jag klickar på lite majonäs som jag klipper lite salladslök på)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *