Ladies who lunch

Jag skulle mycket enkelt kunna bli en i kategorin ”Ladies who lunch”. Vad det betyder? Klicka här! Idag har jag vart dem på spåren. Jag börjar mjukt med lite jobb 07.30 – 12.00. Sedan en timmes gymträning med Amoranda följt av lyxlunch på Hemmagastronomi. Brässerade lammlägg, potatis och vitlökspure, ragu på tomat och merguezkorv samt gremolata – ja tack! Ett glas orange naturvin? Ja om ni trugar så!

Lite shopping (en riktig lunch-lady hade slagit till på Gucci, jag kontrar med Coop) för att sedan inser hur trött jag egentligen är. Powernap? Jag tack, men max en timme!

Sedan kvarstår lite matlagning och i avsaknad av egen kock så får jag själv röra ihop något. Jag hackar 1 gul lök, 1/2 fänkål, lite selleriblad, 1 kruka persilja, 3 cm röd chili, 3 cm ingefära, 300 gr skalade stora räkor, 2 tomater, 1 vitlök. Jag adderar en spad innehållandes 1/2 pressad citron, 2 msk små kapris (med lite spad), 1 1/2 msk japansk soya, 1/2 tsk sesamolja och 1/2 dl olivolja. Allt blandas i en karott, locket på och sedan in i ugnen i typ 45 minuter på 175 grader. Till det hela serveras några stekta sparrisar.

Snart nalkas kvällen för mig och eftersom Zeb ska iväg och hålla yogaklass så öppnar sig teve-soffan för mig. Varför inte se om avsnitt 3 i denna nya spännande serie vi börjat med med som jag somnade till. Bra förslag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *