Hyvla en större palsternacka/ person och marinera detta i olivolja, vitlök och havssalt.
Dela 1 laxbit/ person på mitten och lägg den ena delen på ett blad av spetskål.
Fräs typ 3 hackade champinjoner/ person tillsammans med lite chili.
Addera sedan (per person) 1 tesked japansk soya, 1/2 tsk sesamolja, 1/2 tsk pressad citron och 1/4 tsk fisksås. + 1/4 riven stor morot + 1/2 salladslöks-kvist + koriander efter behag. Lägg detta på laxen.
Panera den andra lax-delen med sesamfrön och lägg den ovanpå.
Svep om spetskålen och fäst med en tandpetare.
Låt varje del ligga på ett eget smörpapper så att de inte fäster ihop i ugnen.
Sätt in palsternacke-chipsen och laxen på 200 grader i typ 20-30 minuter.
Servera med körsbärstomater som fått dra i olivolja och havssalt. Smaklig måltid!