Laga mat med Chef Mió

Ett recept för två personer. Ugnen på 225 greder/ plåten inne. Du behöver:
2 laxblock
1 (typ 500 gr) sötpotatis
Olivolja, vitlök, salladslök, kapris, dijonsenap, pressad citron, skagenröra på burk (jag skäms lite, men den höll på att bli gammal) körsbärstomater, 15 hasselnötter, 3 medelstora champinjoner, majonäs, sallad.

Du skivar sötpotatisen i 1/2 cm skivor och penslar dem på båda sidorna med en sörja av olivolja, pressad vitlök, svartpeppar och salt. Du sprider ut dem på ett smörpapper. Ta ut den heta plåten ur ugnen och dra smörpappret på den. Rostas i ugnen i typ 30 minuter, tills de hårdnat och torkat ut lite.

Lax-blocken delas på mitten och på dessa läger du en gegga som du med hjälp av en mixterstav fräst av: champinjon, salladslök, dijonsenap, kapris och skvittrad citron. Lägg till laxen i ugnen (på en annan plåt/ på ett smörpapper) då du har typ 15 minuter kvar.

Förbered en tallrik med sallad på. Rör ihop en kall sås av skagenröran, hackade körsbärstomater, hackade hasselnötter, lite majonäs och 1 tsk citron.

Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *