Laga mat med Chef Mió

Idag efter jobbet, efter träningen är det dags att laga lite fler lunchlådor och idag blir det potatismos med halloumi och chili-salami-korv + mycket annat. Här kommer ett recept för 6 portioner

1: Börja med att skala 8 potatisar (jag tog medel-plus-storlek) och skiva dem i ”mynt”. Släng dem i en panna med saltat vatten och puttra tills de blir mjuka.

2: I en gryta hackar du en ask med skogschampinjoner, tärnad korv (jag tog 1 förpackning av denna) En halv knippe skivad selleri, en långskivad medelstor fänkål, 2 hackade vitlöksklyftor och steker i olja tills det mjuknar på sig. Dra av.

3: Stek 2 paket skivad Halloumi i omgångar (trixet är att steka dem i lite smör på typ 75% av värmen tills de vätskat ut och blir gyllene) Vänd på dem och tärna dem sedan och släng ner i grytan.

4: Klipp i en stor kruka Persilja och släng dit 1 dl solroskärnor, slå på värmen igen och rör om. Efter 2 min så slår du av plattan.

5: När potatisen är mjuk så häller du bort vattnet, tar fram din potatis-stöt och häller på typ 1,5 – 2 dl grädde + salt, svartpeppar och 3 msk smör. Potatismos är så gott och enkelt att man borde aga folk som köper potatis-mos-pulver.

6: Servera med lite gröna blad, lite hackad tomat & gurka. Mosen la jag här underst i lådan men på toppen klippte jag dit lite salladslök.

Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.