Fredag. Det brukar alltid vara ett sorts sprak över den dagen, men på vilket sätt? Återigen gör sig alkoholen påmind att det är just denna dag man gör sig ett riktigt gott inköp. Men inte idag. Jag har ju satt mig på detox. Men då är det bara att gaska upp sig och laga god mat. Jag vet inte om det ser gott ut, men det var det.
En kyckling-filé delas på mitten (men skär inte helt igenom utan spara ”ett gångjärn”) och där läggs pak choi-blad ut som bas. Sedan häller jag på en sorts glace som jag rört ihop innehållande: riven ingefära, riven vitlök, 1 dsk honung, en skvätt citron, soya och lite salt. Sedan rullas den ihop och fästs med en tandpetare. Lite olja på kycklingen och topping av sesamfrön = in i ugnen. Ris kokas.
En sås görs av lök, svamp. Men det är en vitvinsbaserad sås och ingen grädde. 1 buljongtärning (kyckling) 1 tsk chilipasta, lite sesamolja, sichuanpeppar. Låt det hela reduceras (= koka bort vin-smaken)
Bon appétit!