Laga mat med Chef Mió – Chèvre-Kyckling med parmesan-potatis & söta tomater

Jag gör en fyllning till kycklingen genom att steka en liten gul lök. När den mjuknat så klickar jag i 1/2 dl chèvre-ost, 1/2 dl hackade valnötter, 2 msk honung och 1/2 dl hackad persilja, 1/2 dl vitt vin och en grönsaks-buljongtärning. (det blir lite av kryddan Persillade också) Reducera och sätt in i frysen en stund. Jag snittar kyckling-filén på mitten och brer över fyllningen.

Potatis-mynten slängs in i ett kokande vatten i 5 minuter för att sedan silas av. Sedan in en marinad av vitlök, salt, svartpeppar, vitlök och fin-riven parmesan. I samma sörja hamnar även några körsbärstomater.

Allt ska sedan in i ugnen, men tomaterna hamnar då för sig. Kycklingen blir klar lite tidigare (220) men sedan höjer jag temperaturen till 280 (grill) tills de andra fått färg.
Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *