Laga mat med Chef Mió – Knubbig halloumi & kött-biff med knapriga potatis-mynt.

Slå på ugnen på 225.

Jag börjar med att steka upp en fin-tärnad halloumi-ost och 1 pk hackad bacon (4 pers). Detta får svalna.

Jag skivar 1 större potatis/ person i mynt-format och badar den i olivolja med vitlök, svartpeppar och flingsalt. Jag lägger ut dem separata på ett bakplåtspapper och sänder in i ugnen tills de blir gyllene.

I mindre pk köttfärs blandas med halloumi & bacon-blandningen och sedan adderas 2 ägg, lite ströbröd, chili, en kruka hackad persilja, en skvätt citron och köttkrydda. Tänk på att halloumi & bacon är salt, så salta försiktigt. Provstek en klick och smaka av. Forma 1/2 dl köttbullar som du ska börja steka då potatisen börjar gulna. Tryck till dem i stekpannan så att de blir till en liten knubbig biff.

Servera med sallad och en majonäs som jag adderat citron och svartpeppar i. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *