Laga mat med Chef Mió – Kött, sås & potatis

Det är redan fredag. Oj vad fort det gått! Jag hoppar över lunchen och tar min eftermiddagskund lite tidigare (och äter istället matlådan under färgens verkningstid) Detta ger mig extra tid för ett ryggpass på gymet SAMT möjlighet att förbereda mig för en fredagsmiddag. Ja allt är nu preppat i väntan på att Zeb slutar jobba.

”Potatis-mynten” är marinerade i olivolja, herbs de Provences, vitlök, svartpeppar och flingsalt. Dessa ska bredas ut på en för-värmd plåt med smörpapper på (220grader) Tar ca 30 min, eller tills de är knaprigt gyllenbruna.

Såsen består av en finhackad gul lök, en vitlöksklyfta och 4 finhackade champinjoner som jag brynt. Därefter har jag adderat vatten och grädde (lika delar) en köttbuljongtärning och kryddor. Jag hittar torkade kantareller som jag mortlar och slänger i. En skvätt japansk soya och lite chili? Ja tack!

Köttet då. Vad är det för kött? Jag hittar en liten klump omärkt kött i frysen som jag tinat upp. Älg eller får är det. Hm. Men jag smörjer in den med olivolja och mortlar sedan ihop en mix av både får-kydda och Medelhavs-kött-krydda. Detta ska få följa in i ugnen och har nog liiite längre verkningstid är potatisen, men jag gissar på 40 minuter. Till detta sedan kommer en grön sallad och en utandning. Ja nu är det helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *