Laga mat med Chef Mió – Panerad blomkål med fläsk

Just nu är det billigt med blomkål på Coop, ja jag betalar bara en tjuga för ett blomkålshuvud som räcker till 2-3 personer.

1: Skala bor lite längst ner av stammen på blomkålshuvudet samt bladen runt omkring. Klyv huvudet i typ 8 bitar men försök ha stammen kvar i varje bit så att det håller ihop (det kommer att trilla loss bitar men de kan också användas)

2: Koka detta i saltat vatten i typ 10 minuter. Häll av vattnet och skölj dem försiktigt med kallt vatten. Ta upp den om torka av bitarna med hushållspapper.

3: Blanda i en djuptallrik en dipp av 2 ägg, 2 vitlökskyftor, flingsalt, 1/2 dl olivolja, svartpeppar och kanske en god grönsakskrydda? I en annan tallrik häller du Panko (grovt ströbröd) Doppa blomkålen först i äggdippen sedan i Pankon och lägg dem på ett galler. På 225 grader så gräddar du dem sedan gyllene (ha en plåt en våning under så att det inte blir så svårstädat om det ramlar ner någon liten bit) Tänk 20 minuter…

4: Gör en sallad med tomater och en dressing med olivolja, flingsalt, vitlök och dijonsenap.

5: Gör en majonäs-dipp. Mosa kapris med en gaffel i majonnäsen och addera lite flingsalt.

6: Stek lite stekfläsk och lägg upp allt på tallriken. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.