Laga mat med Chef Mió – Ryggbiff & grillad gemsallad

12 små körsbärstomater åker in i ugnen i en sörja av olivolja, vitlök och lite flingsalt. På 200 grader tills de börjat få en brun topp. Tar ca 20 – 30 minuter. Receptet är för 2 personer.

Jag preppar genom att skära 3 gemsasallads-huvuden på mitten + att peppra & salta 2 ryggbiff-kotletter. Jag hackar även lite persilja och gör en sky av 2 msk olivolja och 1 msk äppelcidervinäger + salt och svartpeppar.
Jag river även lite parmesan-ost.

Då tomaterna har typ 10 minuter kvar så hettar jag upp en stekpanna på max. Sedan lägger jag i gemsalladen ”torr” och låter den ligga i men snittytan ner tills den blivit typ bränd. Jag tar då upp den på tallriken och droppar över olje & äppelcider-blandningen + toppar med parmesanen.

Jag sänker värmen på stekpannan till näst högst och slänger i en klick smör i stekpannan och steker köttet typ 2-3 minuter på varje sida och lägger sedan upp det.

Till sist så avslutar jag med att ta ut tomaterna och lägga upp dem samt att hälla lite av vitlöksoljan de legat i på köttet. Toppa mer persiljan. Bon appétit!

1 thought on “Laga mat med Chef Mió – Ryggbiff & grillad gemsallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *