Laga mat med Mió

Idag jobbar jag bara fram till 14.30, ja min sista kund har Corona-skräcks-avbokat sig. Det innebär (förutom minskad inkomst) att jag hinner med min gym-rutin lite tidigare och så extra tid för hälsosam matlagning. Ja det gäller att high-lighta höjdpunkterna!

Vad blir det vi får smaka undrar ni? Jo jag har satt min lergryta i blöt och samtidigt så preppar jag min nötfärs. Persilja, dill, grönpeppar, salt och ramslök hackas i + ett ägg och lite ströbröd. Jag bollformar.

Sedan tar jag ett blomkålshuvud och plockar av de små knippena. Jag gör en smet av ett vispat ägg, 1 pressad vitlök, 1/2 dl riven parmesan-ost och lite panko + olivolja och så vänder jag runt blomkåls-buketterna i detta.

Sedan varvar jag köttbullarna med blomkålen i grytan och toppar med lite tomater och sedan på med locket och in i ugnen på 200 grader i typ 45 minuter.

Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *