Laga mat med Mió – Ugnsbakad kyckling & potatissallad

Jag är faktiskt utan att skryta, rätt bra i köket. Men ur världens alla kök har jag bara smakat ur några. Älskar det franska bondköket (som är rätt likt det svenska, fast mustigare) och det sparsmakade delikata italienska köket. Har med tiden lärt mig mer om den asiatiska kryddningen soya, sesamolja och chili, men är helt oförstående runt svenskarnas fabless för tacos (PS: jag gör själv en egen version av detta som är långt mycket godare)

Idag köper jag för första gången (!) en hel kyckling. Konstigt nog kostar fågeln (som är tinad och redo för ugnen) bara 30 kronor på Coop!!! Vad? En grillad kycklingvinge kostar väl det? Nu är den inne i ugnen iallafall. Fylld med lök och en hönsfond. Ovanpå är det dressad med citron, olivolja, morotsmarmelad, vitlök, chili, salt, peppar och panko. Det här blir spännande. Till det hela serverar jag en potatissallad (givetvis hemgjord) med majonäs, kapris, dijon-senap och kryddor. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *