Loranga, Masarin & Dartanjang MMMMM

Idag är det premiär på Norrbottensteatern sommarföreställning som äger rum på ”Hägnan” i Gamla Gammelstad. Föreställningen är Barbro Lindgrens barnberättelsen ”Loranga, Masarin & Dartanjang i en underbar nytappning av Magnus Bobo Lundén och Therese Söderberg. Låtar och sångtexterna står Mattias Alkberg för och han spelar även rollen som Loranga.

Det här är en familjeföreställning FÖR ALLA och jag ger den högsta betyg MMMMM. Från första sekund så stormar det tok-skrattigt om den fantastiska ensemblen, bestående av Linda Vincent, Karin Paulin, Tomas Isacsson, Erik Kaa Hedberg, Nora Bredefeldt och Mattias Alkberg.

I grund och botten (om vi nu ska vara lite tråkiga) så är det ju en lite sorgligt historia om lille Masarin som lever med sin oansvarige far, sin dementa morfar (underbart spelad av Karin Paulin) och som själv får ta väldigt mycket ansvar. Pappan tycker inte att Masarin ska börja skolan och några pengar eller någon mamma syns inte till.

MEN givetvis får historien ett fint slut och innan dess så får vi möta farliga tigrar, en giraff, en vigolant tjuv, en otroligt underbar representant för Luleå kommun, en korvgubbe och ett sorts spöke i fågel-format i en musikalisk virvelvind.

Tillsammans med våra barn och barnbarn så hade vi det underbart roligt under denna föreställning och jag rekommenderar er att boka biljetter NU!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *