Magi på kvällskvisten

Idag sätter jag väckarklockan på 04.45. Ja minstpojken ska köras till flygplatsen och börja sin långa resa hem till Norge. Själv så kammar jag sedan mitt hår i vågor och gör mig redo för en 08.15-intervju. Jag vet inte hur den går, jag försöker bara vara här och nu och sann – men vi får se… Mer om intervjun senare.

Efter jobbet så tränar jag, så äter vi resterna av gårdagens festmiddag, så powernappar innan det är dags för magi. Vi slår på den Oscarshyllade ”Nomadland” och från första bildrutan till sista sitter vi fastklistrade i någonting som är svårt att beskriva.

Chloé Zhao (regissör) och Frances McDormand (huvudrollsinnehaverska) visar oss var skåpet ska stå och kameran rör sig nästan Dogma-aktigt i ett kargt ökenlandskap, där så mycket är förlorat men så mycket som jag inte har en susning om är värt hela färden…

Se den. Se den nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *