Nu blir det kylskåpsrens (igen)

Det är en onsdag med kylskåpsrens. Ja sellerin och ingefäran börjar se bedagade ut – så det är bara att hitta på något. Jag bestämmer mig för ris och ”köttfärssås”. Nej jag har ingen köttfärs MEN i en gryta hackar jag och wokar: 1 halloumi, 2 stänger selleri, 1 msk ingefära, 2 vitlöksklyftor, 2 rivna rätt stora morötter (på rivjärnets grövsta sida) och 2 gula lökar.

I en liten stekpanna invid så steker jag det kött jag fann, nämligen 2 pk bacon. När detta fått färg så sprutar jag dit 3 msk tomatpuré och låter detta fräsa in i baconen och tar sedan av den.

När woken är klar häller jag över bacon-röran i grytan och tillsätter 2 dl rödvin. Jag adderar 2 grönsaks buljonger och 1 paket krossade tomater (med örter) och 1 burk körsbärstomater (ta det du har)

Detta får sedan puttra ihop en kvart medan du hackar i ett knippe persilja, adderar salt, svartpeppar, chili och andra grönsakskryddor du gillar. Serveras med ris. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *