Reseinformation

Japp så är man då hemma i Frankrike igen. Det är 25 grader i skuggan och klar sol såhär på rosévins-timmen 16.30.”Hur funkar det att resa nu för tiden” har många frågat och svaren är många. Ja olika länder har olika krav – men Frankrike kräver just nu (förhoppningsvis försvinner det i takt med att folk vaccinerar sig) ett PCR test (en 3 sekunders topsning i halsen) som inte är äldre en 72 timmar.

SAS har också gjort det smidigare nu då du får en länk av dem där du kan ladda upp ditt PCR-test-friskhets-intyg på och därefter så ok:ar de dig och du får dina boardingpass i din SAS-app. Annars får du fixa detta på flygplatsen (tar längre tid)

Du får även fylla i ett på-heder-och-samvete-formulär (en signatur) att du inte har Covid eller hälsat på någon med med det den senaste tiden. I tullen i Frankrike ska de kolla på det intyget och ditt pass, vilket den unge mannen som jobbade där idag inte orkade göra. JO – på planet fick vi även fylla i ett formulär vart vi skulle befinna oss under resan för att på så sätt kunna hantera ev. smittspårning.

Nu är vi här i en vecka och jag längtar efter allt som staden har att erbjuda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *