Ung i Luleå 1981

För 27 år sen hamnade jag och de som var födda samma år som mig, i en undersökning kallad ”Ung i Luleå 1981” Nu är vi inte längre unga, men undersökningen fortgår i syfte att förbättra folkhälsan. Idag har jag vart på check-up (samt fyllt i en bunt papper om mitt allmäntillstånd)

Det började klurigt då en man frågade mig vilket datum det var. OMG, det är ju det man har telefonen till. Jag gissade fel på sex dagar – just en snygg inledning. Sedan fick jag ett långt stycke läst för mig som jag sedan skulle återge så gott som möjligt, för att sedan försöka minnas artikeln 10 minuter senare. Helt ok. Det blev blodprov (4 rör) blodtryckstest (för högt tydligen) styrkeprov, etc etc. Det kändes som om allt gick hyfsat, ja förutom det höga blodtrycket. Jag är ju ingen piller–käkar-kille utan måste googla vad jag kan göra för att sänka det på egen hand. Eller var jag nervös? Well vi har bara en kropp så jag får googla.

Google: Motionera minst 30 minuter om dagen ✔Gå promenader ✔Gå ner i vikt om du är överviktig (inget problem)Äta mindre salt (inget problem)Sluta röka (röker ej) Dricka mindre alkohol (ops) Äta mer fisk, frukt och grönsaker.  ✔ 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *