Word of advise

Jag är uppväxt med frasen ”räkna till tre” i händelse av ilska/ handling. Nu är det så att jag (likt min i graven vilande far) endast brister ut i ett sjuhelvetes utbrott typ var femte år (i nödvärn) så jag har liksom aldrig praktiserat detta räkne-råd.

MEN jag har ändrat om frasen till ”andas tre djupa andetag” och det biter på allt. Om jag vaknar upp i natten och har svårt att somna om så andas jag tre super-sakta andetag och somnar direkt efteråt. Om jag bränner mig eller gör mig illa, känner ett sting av vrede eller irritation så gör jag likaså.

Om jag är gravt kissnödig och toastolen är blott fem minuter bort så drar jag sakta in syret i väntan på att blåsan ska släppas fri. Tänk att man ska lära sig att komma ihåg att andas…

PS: Min mor har ett annat råd att komma med. Om hon stöter på motstånd så löper en räddande fras genom hennes huvud. ”Psykiskt sjuk”. Ja enligt henne så måste det röra sig om ett tragiskt hälsotillstånd om man inte tycker och handlar som henne. Word of advise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.