En 3-rätters

Vi får gäster och jag rusar hem efter jobbet för att sätta igång med vår 3-rättersmiddag.

Förrätt: Det blir bruschetta på ett bröd som Nill bakat åt oss. Vi grillar brödskivor i ugnen med vitlökssmör på och lagom till gästerna kommer så lägger jag på en blandning av hackade tomater, basilika, oliver, olivolja, vitlök och flingsalt. Bubbel till det!

Varmrätt: På en plåt så ugnsbakas (förkokt) småpotatis och brysselkål som först marinerats i olivolja, svartpeppar, rosmarin och flingsalt. På den andra plåten så vilar torskrygg som fått sig ett täcke av pesto, olivolja, pecorino och kapris. En grädd-kantarellsås till det samt det som blev kvar av förrättens tomat-blandning. Vitt naturvin till det!

Efterrätt: Jag har ångkokat upp en chokladkaka (det blev en med kola-innehåll + havssalt) adderat lite grädde, 1/2 dl Calvados, mortlad nejlika, kanel, hackad timjan. Denna sås marinerar jag sedan mina (skalade) gröna äppelklyftor i för att sen ungsgratinera detta i portionsskålar. Jo, innan jag stoppar in dem i ugnen så toppar jag efterrätten med valknötter som jag rört om i sirap. Vaniljglass, espresso och Calvados till det.

Tack fina nya och gamla vänner för att ni fyllde vår lägenhet med så mycket glädje och kärlek. Jag vet att jag nickade till i soffan lite, just innan ni gick hem MEN bara det att jag var vaken till 23:30 är ju ENASTÅENDE. Jag = en ungdom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *