Ett doftletande

Det här blogginlägget har ett soundtrack. Då jag känner mig stressad och ur fokus så brukar jag sätta på mig ett par hörlurar, slå på detta album och stänga ute den vanliga värden och finna balans och lugn. Prova!

Idag är ämnet ”vi letar en doft” (ni lyssnar väl på musiken nu?) Jag har på många bakgator i Frankrike (både i Nice och Paris) snappat upp en doft som jag inte kan härleda. Sist då jag var i Stavanger, på barnens lekplats så slog denna väldoft emot mig igen. Jag och Zeb gick runt och nöp i växtligheten och försökte klura ut vad det var, utan att lyckas.

Men så (abrakadabra) är jag inne på Galeries Lafayette och sniffar igenom Tom Fords gedigna parfym-kollektion och då möts vi igen. Doften från bakgatorna, från lekplatsen från drömmarna. Något tongivande i denna parfym är detsamma som jag min (stora) näsa fått kort på och jag köper denna (dyra) parfym med en gång och får liksom frid i själen.

Vad letar du efter för doft? På något sätt så drogs jag till A: Morotsfrön B: Kanelstång C: Bockhornsklöver C: Kumminfrön D: Sandelträ E: Mysk F: Oud G: Benzoin H: Jasmin I: Ros J: Ylang-Ylang

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *