Hösten & kocken

Den dagliga morgon-promenade runt sjön är spektakulärt vacker och jag njuter varje steg jag tar. Hösten djupnar och detta är en av mina favorit-årstider. Ja då mörkret närmar sig, men då bladen likt en vedeldad spis håller ställningarna och hoppet uppe. Så snart bladen blåst bort i en höststorm så blir jag en trumpen muminfigur som först återfår fattningen då den första snön lagt sin frälsande slöja över staden.

Efter jobbet så går jag och vår dotter Amoranda på gymet, ja två gånger i veckan så har jag ett Pt-pass med henne. Hon tycker att vi grillat för lite i sommar så efter vår muskelbyggnad så gör vi spett med kyckling, svamp, grillpaprika, morot och palsternacka. De får alla var sin marinad (kycklingen får en Teriyaki/ soya variant) som vi vispar ihop likt Magica de Hex. Vi grillar spetten i ugnen på grill 220 C, typ 10 minuter på varje sida. Till det en kall färsk-potatis-sallad (klyftor med skal som fått sjuda i typ 10 minuter) som sedan fått kallan och därefter döpts i ett heligt bad av olivolja, vitlök, kapris, salladslök, svartpeppar och flingsalt.

Kortet tas tyvärr innan den delikata dressingen av 1 dl Crème fraîche, 1 msk majonäs, 1 dessertsked pressad citron, salt och svartpeppar adderats. Hur det smakade? Delikat! Det enda minuset var att grillgallret var tvungen att svinto-behandlas, ja glöm för guds skull inte bort att lägga en plåt med bakplåtspapper under gallret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *