Kultur för nästan hela slanten

Idag är det tänkt att vi ska se en utställning om kvinnor i konsthistorien på Rijksmuseum här i Amsterdam, ja jag har förbokat biljetter till denna show. MEN den verkar ha slutat gå och vi får istället kasta oss in i ett myller av konst där Rembrandt stoltserar som kungen och Van Gogh som prinsen.

Det är fyra våningar på muséet och varje våning visar en epok. Vi kollar på frisyrer genom tiderna, vi studerar uppsättningar och hårsmycken. Vi ser kvinnorna (jag tror blott det fanns 1 svart kvinna avbildad bland tusentals porträtt) och hur de framställs. Vi ser männen och en fåfänga som är grandios, vi ser tills ögonen blöder och vi får fly.

Vår tillflykt blir ”Foodhallen” och där äter jag min godaste dim-sum EVER! (PS: Denna massiva bytta delar jag och Zeb på) samt köper mig själv en T-shirt från en Denim-festival som just nu pågår. Denim-folket är en sekt och den försöker tvinga en att inte tvätta sina jeans de 4 första åren, för att de ska få den färg och patina de är ämnade till. Detta är galenskap, men jag höll det inom mig. Amen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *