Laga efterrätt med Mió – Calvados-marinerade äppelklyftor

Jag hämtar Frances på eftermiddagen och vi går och handlar. Dagens fruktstund består idag av MELON, ja idag får Frances välja själv då Vincento är på simskolan.

Sedan lagar vi mat, ja redan igår så marinerade jag köttet i en koreansk inläggning. Efterrätten är det som barnen gillar mest så jag lägger ner lite tid på den. Jag skalar röda, lite mjuka äpplen och kärnar ur dem/ klyftar dem. I en bunke invid så blandar jag 1/2 dl Calvados, en stor klick smält smör, 2 msk sirap, 1 tsk kanel, 4 stötta nejlikor och lite flingsalt.

Sedan får äppelklyftorna marinera i denna sörja och jag rör om med jämna mellanrum. Efter 15 minuter så häller jag på en annan blandning, nämligen 1/4 dl ströbröd och 1/2 dl mandelspån. Rör om och fördela sedan klyftorna på ett bakpapper tätt intill varandra. Grädda på 200 grader tills de fått färg. Servera med vaniljglass. Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *