Laga mat med Chef Mió – Lammsadel med potatispuffar

Det är fredag och vi bjuder på middag. Jag ställer mig vid spisen och tillreder en lammsadel jag funnit i min frys. Ni kanske minns när lammet anlände? Jag snittar kappan, smörjer in den med vitlök, timjan och olivolja och steker den på båda sidorna. Sedan ska den in i ugnen. Den skalade potatisen förkokas så den är mitt emellan hård och mjuk. Tillsätt bakpulver i vattnet så blir den krispigare. Sedan vänder jag potatisen i olivolja, vitlök, flingsalt och rosmarin, lägger upp den på en plåt och strör en mix av ströbröd och parmesan över den. In i ugnen. Chaka-L äter ju inte kött så till henne gör jag en torskrygg med ett täcke av tomat, citron, salladslök persilja och kapris. Jag sveper in det hela i aluminiumfolie och in i ugnen. Till lammet så serverar vi detta vin. Passar utmärkt till denna festmiddag! Nu kommer gästerna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *