Laga mat med Mió – I dag blir det typ ”Kåldolmar”

Nej men vad har vi här då? Jo här ligger dagens middag på ett fat och ska nu in i en lergryta (som legat i blöt) och ugnen (200 grader) i 45 minuter.

Nu kanske ni undrar vad det är och det ska jag berätta. Jag har gjort en färs av 1 kartong röda linser, ett mindre paket köttfärs, 2 ägg, 2 hackade stänger salladslök, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 kruka hackad koriander, 1 msk små kapris, 1 tsk chili-sörja (hittade nåt i kylskåpet) salt, peppar och en lammkrydda (fråga mig inte varför, men den ropade på mig)

Sedan har jag tagit en halva Savoy-kål som jag tagit de större och medelstora bladen av och skållat dem i kokande vatten i 5 minuter och sedan sköljt av i kallvatten. Jag har därefter dela upp färsen mellan bladen och rullat in dem och förseglat med en tandpetare (jag har en fabless för inlindade knytten)

Om 45 minuter så serveras dessa 2020 års kåldolmar med en tomatsallad. Bon appétit!

Dagens matlagnings-musik är Ane Bruns nya låt:

3 thoughts on “Laga mat med Mió – I dag blir det typ ”Kåldolmar”

  1. Den binder perfekt – gör burgare, ”köttbullar”, keftedes, you name it. Men se till att använda varianten som heter ”formbar” …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *